Ice Run – Ett spel med Vallhundar

Ice Run är, som jag tidigare nämnt på min förstasida, min favorit när det gäller slotspel. Huvudanledningen till varför det är min favorit är att spelet innehåller vallhundar, även fast spelet är underhållande även i övrigt.

Spelautomatens uppbyggnad

Detta spel är skapat av den välkända spelskaparen Playtech, ett företag som är stora inom slotspel. Själva spelautomaten består av 5 hjul, 3 rader och 25 vinstlinjer. Det är det upp till spelaren att avgöra hur många linjer han/hon vill spela på.

Tema, design och grafik

Temat för spelet är ett snötäckt Nordpolen. Detta svåra landskap framställs dock här på ett väldigt positivt sätt. Här ska man som spelare hjälpa ett förälskat ungt par att ta sig fram igenom den svåra terrängen. Detta låter som att det skulle kunna vara en mörk historia, men det är det alltså inte. Det unga paret är ständigt leendes, precis som de olika djur som dyker upp på spelhjulen.

Grafiken är inget utöver det vanliga, men inte heller dålig. Den är helt enkelt helt ok med en skarp, klar och barnvänlig design som är tilltalande och inbjudande. Spelets symboler är samtliga inspirerade av Nordpolen även de. Standardsymbolerna har motiv som fiskar, spelets kvinnliga huvudrollsinnehavare, parets utrustning, samt en mängd olika nummer. Specialsymbolerna består av en Scatter-symbol som har en iglo som motiv, en Wild-symbol som utgörs av spelets manliga huvudkaraktär, samt en bonussymbol vars motiv utgörs av min favorit hund, alltså en lapsk vallhund.

Funktioner och bonusar

Den minsta insatsen som man kan lägga per vinstlinje är 0.01 euro, medan den högsta är 50 euro. Lägsta- samt högsta insats för spelet i stort sträcker sig på så sätt från 0.01 euro till 1 250 euro. Den högsta vinsten per snurr ligger på 4 000 krediter, och den får man genom att få 5 stycken på rad av de symboler som utgörs av den kvinnliga karaktären.

En av bonusfunktionerna kallas ”Ice Breaker Respin”, och denna kan man få på två sätt. Får man wildsymbolen på mittpositionen på det tredje hjulet så resulterar det i att symbolen växer tills den täcker hela detta hjul, och man får då två re-spins. Får man istället den någon annanstans på hjul 2, 3 eller 4 så får man en Re-Spin.

Får man tre Scatter-symboler på samma gång så leder detta i sin tur till 10 Free Spins. Dessa kommer tillsammans med en multiplikator på ett värde av x3, och man har även chans att vinna ytterligare Free Spins under själva Free Spins-rundan.

Ytterligare en bonusfunktion heter ”Ice Run Bonus”, och denna aktiveras genom att man får hundsymbolen samtidigt på hjul 1 och 5. Man får då välja en släde och sedan försöka träffa 3 snömän med denna. Gör man det så får man tillgång till en snöbollsfunktion, som innebär att man kastar snöbollar på de 3 kvarvarande snömännen vilket innebär vinster samt att man avancerar en nivå i bonusspelet. Nästa nivå går sedan ut på att man får välja mellan tre iglos där det finns multiplikatorer av olika värden. Dessa kan sedan öka värdet på din vinst med som mest x5. Spelet saknar dock progressiv jackpot.